Chocolade
Je leest nu

Dit is hoe je zorgt voor een speciaal dessertplankje 5 tips

0
Recepten

Dit is hoe je zorgt voor een speciaal dessertplankje 5 tips

Staat er binnenkort een etentje op de planning waarbij jij het dessert moet te verzorgen? Dan kun je maar beter goed uitpakken, want het dessert is voor velen het hoogtepunt van de maaltijd. Met de volgende tips zorg jij dat er voor ieder wat wils op het dessertplankje ligt. Smullen maar!

Een lekkere keuze voor iedereen 

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten desserts, waarbij de één nog zoeter is dan de ander. Heerlijk toch! Nou… niet iedereen houdt hier vanzelfsprekend van. Je hebt natuurlijk ook nog de gezonde eters en wat dacht je van de kaasliefhebbers? Om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten, is het dessertplankje in het leven geroepen. Hierop kun je verschillende mini desserts presenteren zodat er genoeg keuze voor iedereen. 

Om het dessertplankje te vullen verdelen we de desserts in drie verschillende categorieën: zoetigheid, fruit en kaas. Ben jij klaar voor de lekkerste inspiratie? Hier komen ze dan:

Categorie zoetigheid

De klassieke chocolademousse mag natuurlijk niet ontbreken op jouw dessertplankje. Bij het zien van dit dessert zullen de chocoladeliefhebbers meteen gaan watertanden. Je kunt de chocolademousse makkelijk een dag van tevoren klaarmaken en alvast onderverdelen in kleine proefglaasjes.

Eetbaar koekjesdeeg: Ja dat lees je goed, er bestaat eetbaar koekjesdeeg. Je hoeft niet langer daadwerkelijk koekjes te bakken voordat je van het overheerlijke deeg kunt genieten. Wat een geniale uitvinding. Eetbaar koekjesdeeg is gewoon online te bestellen dus het scheelt je ook nog eens een hoop tijd in de keuken.

Categorie vers fruit

Een verse fruitsalade is een simpel, maar onwijs lekkere toevoeging aan het dessertplankje. Onze favoriet is de fruitsalade met verse aardbeien, sinaasappelpartjes, geroosterde amandelschaafsel, fijngehakte muntblaadjes en limoensap. Serveertip: Griekse yoghurt of hangop. Het voordeel van dit dessert is dat het niet zwaar op de maag valt na een stevige maaltijd.

Lees tip:  #4 - Chocoladetruffels

Het past misschien niet óp het dessertplankje, maar is wel ontzettend lekker om erbij te serveren: een heerlijke smoothie. Creëer een exotische smoothie door vers fruit naar keuze, groene bladgroenten en wat water door elkaar te mengen.

Categorie kaas

Het spreekt eigenlijk al voor zich, maar in deze categorie lichten we toch nog even het kaasplankje toe. Om een kaasplankje op te bouwen, ga je in smaak van zacht naar pikant tot heel sterk. De ideale combinatie hierbij is:

  1. Jonge, zachte geiten- of schapenkaas
  2. Romige kaas
  3. Halfharde of harde kaas
  4. Roodkorstkaas
  5. Blauwschimmelkaas

Serveer de kazen met wat brood of dunne crackers om de smaak te neutraliseren. Heerlijke extra’s hierbij zijn onder andere: noten, vijgen, appelstroop en salsa van dadels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker shoppen

%d bloggers liken dit: