Chocolade
Je leest nu

Dit is het lekkerste recept voor een chocoladetaart!

0
Blog

Dit is het lekkerste recept voor een chocoladetaart!

Chocoladetaart is een absolute favoriet onder de zoetekauwen onder ons. De combinatie van rijke chocolade smaken en een smeuïge textuur is simpelweg onweerstaanbaar. Ben je op zoek naar het perfecte recept voor een chocoladetaart? Dan zit je hier goed! In dit artikel delen wij een recept waarmee je een overheerlijke chocoladetaart op tafel zet.

Ingrediëntenlijst 

  • 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg
  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ronde taartvorm in met boter en bestuif deze lichtjes met bloem.
  2. Rol het verse bladerdeeg uit en bekleed de taartvorm hiermee. Druk het deeg goed aan in de vorm en snijd het overtollige deeg langs de randen weg.
  3. Smelt de pure chocolade au bain-marie: Vul een pan met een laagje water en breng het aan de kook. Plaats een kom met de chocolade erop, en zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Is de chocolade gesmolten? Dan kun je de boter toevoegen aan het mengsel, waarna je het geheel goed roert. Haal vervolgens de kom van de pan en laat het mengsel iets afkoelen.
  4. In een grote kom klop je de suiker en eieren tot een luchtig mengsel. Voeg het afgekoelde chocolademengsel toe en meng dit goed door elkaar. 
  5. Zeef de cacaopoeder, bloem en bakpoeder boven het chocolademengsel en vouw de droge ingrediënten erdoorheen, totdat alles goed is gemengd en er geen klontjes meer zijn.
  6. Giet het chocolademengsel in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
  7. Bak de chocoladetaart in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten.
  8. Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt. Dit helpt om te voorkomen dat de taart uit elkaar valt.
  9. Wanneer de taart volledig is afgekoeld, kun je hem naar wens versieren met bijvoorbeeld poedersuiker, cacao of slagroom. 
Lees tip:  Recepten om te maken voor de echte chocolover

Deze heerlijke chocoladetaart is een ware traktatie voor alle chocoladeliefhebbers. Het gebruik van het verse bladerdeeg zorgt voor een knapperige en smakelijke korst die perfect samengaat met de rijke chocoladevulling. De combinatie van pure chocolade, boter en suiker geeft de taart een intense chocoladesmaak die elke hap tot een genot maakt. Wil je jouw gasten ook verwennen met een heerlijke fruittaart? Bekijk dan eens dit aardbeien slagroomtaart recept

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *