Chocolade
Je leest nu

Koffie aanbieding gevonden? Zo houdt u uw koffie vers

0
Koffie aanbieding
Blog

Koffie aanbieding gevonden? Zo houdt u uw koffie vers

Als u van koffie houdt, dan mag u een goede koffie aanbieding niet mislopen. En als uw favoriete koffie dan in de aanbieding is, dan koopt u hier natuurlijk direct een grote hoeveelheid van. In Nederland zijn we gek op koffie en een trend die we dan zien is dat koffiebonen steeds meer in trek zijn. Dat is ook niet vreemd want met koffiebonen zet u het verste kopje koffie mogelijk. Helaas wordt gemalen koffie na twee dagen al minder vers en bij koffiebonen is dit een maand. En u heeft net koffie gekocht waar u meerdere maanden mee zoet bent. Leest u hier over hoe u uw koffie het beste vers kunt houden, zodat u optimaal van de koffie aanbieding gebruik kunt maken.

Een koffie aanbieding voor gemalen koffie

Gemalen koffie verliest eigenlijk direct aroma vanaf het moment dat u het pak opent. U zal dit na twee dagen gaan merken, als u hier niets aan doet. Wilt u de gemalen koffie van uw koffie aanbieding vers houden, dan bergt u deze op in een droge luchtdichte bus. Zorg ervoor dat de bus schoon is en dat u er niets anders in doet tussendoor. De bus plaatst u vervolgens op een koele en droge plaats. Het is belangrijk dat er geen aromatische andere producten in de buurt van de koffie staan. De grootste vijanden van de versheid van gemalen koffie zijn lucht en vocht. Houd deze uit de buurt van de koffie en deze blijft automatisch langer vers.

Koffiebonen vers houden

Heeft u een koffie aanbieding gevonden voor koffiebonen, dan is het gemakkelijker om deze vers te houden. U heeft namelijk een maand voordat u merkt dat de versheid verdwijnt. Berg uw zak koffiebonen op in een luchtdichte container net als u bij de gemalen koffie moet doen. Maal elke dag alleen de hoeveelheid koffiebonen die u nodig heeft en niet meer. Zo profiteert u optimaal van uw koffie aanbieding.

Lees tip:  Bonbons om van te watertanden

Uw koffiebonen invriezen

Het is ook mogelijk om de koffiebonen van uw koffie aanbieding in te vriezen. Op die manier blijven ze het beste vers. Er zijn enkele regels waarmee u dan rekening moet houden.

  1. Vries uw koffiebonen in in porties. Nadat u de bonen heeft ontdooid kunt u ze namelijk niet meer terug doen in de vriezer. Er ontstaat dan vocht op de bonen en dat is niet goed voor de houdbaarheid. Elke keer als u de bonen uit uw koffie aanbieding nodig heeft haalt u een portie uit de vriezer.
  2. Maal de bonen als ze nog bevroren zijn. Dat is beter, omdat ze anders waarschijnlijk vochtig worden. Bevroren bonen zijn veel gemakkelijker te malen dan ontdooide bonen. 

Verse koffie elke dag weer

Als u de bovenstaande richtlijnen volgt kunt u met de koffie van uw koffie aanbieding vele maanden een vers kopje zetten. Overweeg dan om koffiebonen te kopen, want dat levert u het beste bakje koffie op. Tegelijkertijd blijven deze ook langer vers. U heeft dan wel een koffiemolen nodig of een koffiezetapparaat dat werkt met hele bonen. Uw dagelijkse kopje koffie wordt zo nog lekkerder.

Op de website van KoffieTheePlaza vindt u de beste koffie aanbiedingen.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker shoppen

%d bloggers liken dit: