Chocolade
Je leest nu

De perfecte kerstpakketten vind je in drie stappen

0
kerstpakketten
Blog

De perfecte kerstpakketten vind je in drie stappen

Wie wil er nu niet de perfecte kerstpakketten uitdelen onder het personeel dit jaar? Een kerstpakket waarmee je vertelt dat je de geleverde inspanning waardeert, waarmee je je personeel motiveert en waarmee je iedereen blij maakt? Dit lijkt onmogelijk en als jij degene bent die de pakketten mag uitkiezen dit jaar, dan denk je al gauw aan de makkelijke uitweg. Iedereen kan wat met een puntenkaart, een cadeaubon of een flesje wijn, dus zo stel je de meeste mensen tevreden. De realiteit is dat je met een generiek kerstpakket eerder beledigt dan motiveert. Dit jaar doe je het goed, want je gebruikt het onderstaande stappenplan.

  1. Stuur een kerstpakketten vragenlijst rond

Het eerste wat je doet is een kerstpakketten vragenlijst rondsturen. Dat kan al een aantal weken na kerst gedaan worden, als de herinneringen aan het vorige pakket nog vers zijn. Het doel van de vragenlijst is om te achterhalen wat je personeel graag wil hebben. Doe je dat niet, dan zal je moeten gokken en dat maakt de kans van slagen veel kleiner. Enkele voorbeelden van vragen die je kunt stellen zijn:

  • Wat vond je goed/minder goed aan het kerstpakket van vorig jaar?
  • Hoe ziet volgens jou het ideale kerstpakket er uit?
  • Wat zou je dit jaar graag in je kerstpakket ontvangen?
  1. Kies een overkoepelend thema

Het is geen goed idee om je kerstpakketten uit te kiezen op de inhoud, maar beter om een gezamenlijk thema te vinden dat iedereen verenigt. Jullie werken allemaal voor hetzelfde bedrijf, dus kies voor een pakket in de kleur van je huisstijl. Je kunt ook een thema uitkiezen dat duidelijk wat te maken heeft met de diensten of producten die jullie leveren. Een wollen trui, bijvoorbeeld, als jullie natuurlijke isolatiematerialen maken of een ecologisch kerstpakket als jullie voor een goed doel werken dat milieuvriendelijkheid promoot.

  1. Een duidelijke boodschap
Lees tip:  Koffie aanbieding gevonden? Zo houdt u uw koffie vers

Als laatste is het goed om een boodschap uit te spreken, want dat is hoe je je waardering laat zien. Vertel je personeel met je kerstpakketten wat je waardeert en waarom. Hier is het goed om een prestatie te nemen waar jullie allemaal aan gewerkt hebben. Misschien heeft iedereen het afgelopen jaar samen bijgedragen aan het winnen van een belangrijke Amerikaanse klant. Door kerstpakketten uit te kiezen met een Amerikaans thema is het dan voor de ontvangers direct duidelijk wat je ze wilt vertellen.

Je pakketten online bestellen

Als je de bovenstaande drie stappen hebt doorgelopen, weet je vast wat voor jou de ideale kerstpakketten zijn. Dit zijn pakketten waar je waardering mee uitspreekt, die iedereen gelukkig maken en die uiteraard binnen je budget vallen. Deze vind je het beste bij een online winkel als www.kerstpakketwebshop.nl. Daar is het assortiment enorm en onderverdeeld in thema’s of prijsklassen. Je loopt het rustig door en gebruikt de filters om alleen de kerstpakketten naar voren te brengen die voor jou relevant zijn. Het enige wat je dan nog moet doen is je bestelling plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: