Chocolade
Je leest nu

Gezonde cakes maken? Het recept voor vegan chocolade cakejes!

0
Blog

Gezonde cakes maken? Het recept voor vegan chocolade cakejes!

Vegan eten hoor je tegenwoordig veel vaker. Vegan eten is steeds meer een trend geworden en steeds meer mensen doen er aan mee. Laten wij nou ook even mee gaan met deze trend door jou het recept te delen van de heerlijke vegan chocolade cakes. Want zeg nou eerlijk? Wat is er nog meer fantastisch dan snoepen en gezond doen tegelijk? Dat dacht ik al.. Dit recept is erg makkelijk en ook kleine kinderen kunnen het maken, want je hebt er geen oven voor nodig. Je kunt het recept volgen, maar je kunt het ook gebruiken als inspiratiebron. Zo kun je kleine dingen aanpassen wat voor jou het lekkerst is.

 

Wat heb je nodig?

 

De volgende ingrediënten kan jij in jouw supermarktmandje leggen:

 1. 30 gram hazelnoten
 2. 95 gram walnoten
 3. 80 gram rauwe amandelen
 4. 350 gram dadels
 5. 65 gram cacao poeder
 6. 125 gram pindakaas (zo gezond mogelijk, dus met zo min mogelijk toegevoegde suikers/stoffen)
 7. 2 eetlepels cacoa nips
 8. Snufje zout

 

 

Wat moet je doen?

 

 1. Neem een bak van ongeveer 20 bij 20 CM en pak alvast het bakpapier. Nogmaals je hoeft het niet in de oven te doen, maar om straks de cakes eruit te halen is bakpapier wel van belang. Leg het nog even aan de kant.
 2. Nu gaan we echt beginnen met de cakes maken. Pak de walnoten, de hazelnoten en de amandelen en doe ze in de blender. Van belang is wel dat je een goede blender hebt. Heb je geen sterke blender, maak dan met je vinger de noten zo klein mogelijk. Het liefst tot kruimeltjes en hak de walnoten en amandelen fijn.
 3. Wanneer je klaar bent met de noten doe dan de dadels in de blender. Deze moet je net zo lang blenden tot het een soort pasta is geworden. Je bent dan al eigenlijk bijna klaar.
 4. Voeg voor de chocolade smaak de cacao poeder is de blender samen met ¾ van de pindakaas. Voeg ook nog een klein snufje zout toe en blend tot een geheel.
 5. Als de pasta een geheel is geworden doe het dan de pan die je bij stap 1 aan de kant hebt gezet. Leg eerst het bakpapier in de bak, zodat je straks de cakes er makkelijk uit kan halen. Pak een lepel en zorg ervoor dat de pasta mooi over de bak verdeeld is.
 6. Helaas kun je nu niet meteen aanvallen, want jouw creatie moet eerst nog een uur in de koelkast.
 7. Na een uur kun je het uit de koelkast halen. Doe de overige pindakaas heel even in de magnetron zo’n 20 seconden. Smeer daarna de pindakaas boven op de cakes in de bakplaat en doe er wat choco nips overheen. Doe de cakes nu weer even 10 minuten in de koeling.
 8. Snij de cakes in vierkantjes en haal met het bakpapier de cakejes eruit. Smullen maar!

 

Lees tip:  De aandachtspunten bij een koelvitrine bestellen

Wil jij nou nog meer lekkere cakes recepten? Ga dan naar Receptplaza.nl! Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker shoppen

%d bloggers liken dit: