Chocolade
Je leest nu

Latex handschoenen

0
Blog

Latex handschoenen

Waarvoor kunnen latex handschoenen worden gebruikt?

Je kent ze wel de typisch gele latex handschoenen van disposablediscounter.nl. Deze handschoenen kunnen voor veel dingen gebruikt worden. Vaak worden ze gebruikt om schoon te maken zodat de handen niet in aanraking komen met de chemische schoonmaakmiddelen, maar niet alleen hiervoor worden ze gebruikt. Ze kunnen ook gebruikt worden voor tijdens het koken. Denk bijvoorbeeld aan het snijden van uien of een rode peper. In het geval van het snijden van een rode peper is het handig, omdat op die manier de huid niet in contact komt met de peper. Als dit wel het geval is en je wrijft daarna in de ogen kan het enorm gaan prikken.

Latex Handschoenen gebruiken voor het afwassen van de vuile vaat

Wanneer je niet beschikt over een vaatwasser moet de vuile vaat gewassen worden met hand. Ook voor het doen van de afwas kunnen latex handschoenen goed van pas komen. Het water waarin je de afwas doet is vaak heet en om de handen te beschermen kan je latex handschoenen aantrekken. De handen worden daarmee beschermt tegen de hitte van het water, maar ook tegen eventueel scherpe voorwerpen die je moet afwassen zoals een aardappelschilmesje of een scherp vleesmes. Een ander positieve bijkomstigheid is dat de latex handschoenen helpen tegen gerimpelde handen.

Een lekker stukje vlees bereiden

Latex handschoenen kunnen ook gebruikt worden voor het bereiden van verschillende soorten vlees. Als je het niet fijn vindt om met blote handen het vlees aan te raken kan je latex handschoenen aan trekken. Het aantrekken van latex handschoenen is ook verstandig wanneer je een wondje hebt op één van je vingers. Het is namelijk niet verstandig om rauw vlees aan te raken wanneer je een wondje hebt. Hierdoor kunnen bacteriën van het vlees in de wond komen en kan het gaan ontsteken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: