Chocolade
Je leest nu

Chocomel

0
Blog

Chocomel

Er bestaat nog wel eens het misverstand dat het woord Chocomel voor het algemene drinken chocolademelk gebruikt wordt, echter is het een merk op zichzelf. Dat komt doordat het zo bekend is geworden bij iedereen. De beroemde chocolademelk van Nutricia is al meer dan 75 jaar favoriet. Iedereen kent deze Nederlandse chocolademelk en het wordt veel geconsumeerd. Chocomel is een veelgekozen drankje in restaurants en horecagelegenheden, vooral door kinderen. De romige chocolademelk smaakt heerlijk zowel koud als warm. Chocomel is ‘de enige echte’, misschien wel bekend van de slogan van het merk. De fantastische chocolademelk is verkrijgbaar in verschillende Europese landen. Hij is niet te missen in restaurants en horecagelegenheden, zowel koud als warm wordt het veel geserveerd. Beide smaken net zo anders en lekker. Het is geen verkeerde keuze om een overheerlijke chocolademelk te bestellen in een horecagelegenheid. 

De productie van chocomel

Zo’n 90 jaar geleden in 1932 werd het merk Chocomel geïntroduceerd door de man Martien Breij. Na de 2e wereldoorlog werd het merk door zijn weduwe verkocht aan Nutricia, vanaf toen produceerde zij Chocomel. Na mooie jaren productie van Nutricia, verkochten zij het merk van de chocolademelk in 2001 door aan FrieslandCampina (toen Friesland Foods). FrieslandCampina produceert dus nu al bijna 20 jaar chocolademelk van Chocomel. Sinds 2013 heeft de verpakking een geheel nieuw ontwerp gekregen. De chocolademelk is te verkrijgen in glazen flesjes, plastic flesjes, blikjes, grote pakken en kleine kartonnen pakjes. Niet alle supermarkten en horecagelegenheden verkopen ze alle in het assortiment. Maar ze smaken allemaal net zo lekker!

Lees tip:  Leukste paasactiviteiten voor het gezin

Chocomel in de horeca

Het is een super bekend drankje geworden dat veel gekozen wordt in horecagelegenheden. In restaurants, snackbars, eettenten en andere restaurants. Het wordt zowel koud als warm geserveerd. Koud is het een heerlijk koel drankje, maar ook warm is het heerlijk. Vooral in de winter is het warm erg populair, met slagroom. Koud is het ook een lekker koel en verfrissend drankje, maar dit wordt vooral gekozen door kinderen. Lekker na het spelen een koude Chocomel. In de winter is het warm vooral populair, heerlijk na een koude wandeling of een potje schaatsen een warme chocolademelk. Of tijdens de kerst bij het vuur. De Chocomel kan eigenlijk niet ontbreken in een restaurant of horeca gelegenheid of zelfs je eigen koelkast. Het wordt geserveerd in een glazen fles of mooie mok. Je kan er slagroom bij vragen, dit gebeurd vooral bij warme chocolademelk. Er zijn zelfs speciale apparaten die warme Chocomel produceren, net als een soort koffiezetapparaat. Super grappig.

Wat zit er in?

Chocomel wordt dan wel super veel gedronken, maar wat zit er eigenlijk in. Chocomel wordt gemaakt van eigenlijk maar weinig ingrediënten. Namelijk:

  • Afgeroomde melk
  • Cacao
  • En suiker

Het bestaat dus eigenlijk maar uit 3 ingrediënten, en nog een paar stabilisators. Ondanks dat het maar uit weinig ingrediënten bestaat is de smaak fantastisch. In de supermarkt kun je dit lekkere drankje kopen voor in je eigen koelkast. En voor horecagelegenheden kan het ingeslagen worden bij groothandels. Het kan namelijk niet ontbreken op je menukaart. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *