Chocolade
Je leest nu

Handig advies om u te helpen in de keuken

0
Blog

Handig advies om u te helpen in de keuken

Geuren uit de keuken kunnen vaak jeugdherinneringen oproepen aan oma’s beroemde appeltaart of aan het Thanksgiving diner. Het is belangrijk dat je vandaag blijvende herinneringen als deze voor je kleintjes creëert. De volgende kooktips zullen je helpen die oude herinneringen te maken en nieuwe te creëren voor de komende generaties.

Zorg ervoor dat je je kruiden en specerijen op een koele, donkere plaats bewaart. Veel factoren kunnen ervoor zorgen dat kruiden en specerijen hun smaak verliezen. Licht, vochtigheid en hitte kunnen er allemaal voor zorgen dat ze hun smaak verliezen. Om dit te voorkomen, zorg je ervoor dat je je specerijen ergens bewaart, zoals in een koele kast.

Als je het gevoel hebt dat een stuk voedsel dat je gaat koken er niet goed uitziet of bedorven kan zijn, neem dan altijd de voorzichtigheid in acht en gooi het weg. Het is beter een paar dollar kwijt te zijn dan jezelf de komende weken voedselvergiftiging te bezorgen.

Vervang Griekse yoghurt door mayonaise in romige saladedressings. Als je op dieet bent of gewoon gezond probeert te eten, kun je nog steeds romige saladedressings maken met gezonde ingrediënten. Vervang gewoon de mayonaise door magere Griekse yoghurt. Dit maakt de dressing veel gezonder.

Als je hardgekookte eieren wilt die gemakkelijk te pellen zijn, zet ze dan in de koelkast voor je ze pelt. Gekookte eieren die vers uit heet water komen hebben geen scheiding tussen ei en schaal. Door je pan opnieuw met koud water te vullen voor je de eieren pelt, zorg je ervoor dat de eieren samengedrukt worden, waardoor er een luchtlaagje tussen de eieren en hun schaal ontstaat, waardoor je ze gemakkelijker kunt pellen.

Lees tip:  Zon, zee en cultuur vakantie in Unawatuna! 

Wees voorzichtig met bevroren spinazie. Knijp na het ontdooien het water er vóór het koken uit, anders komt het extra water er tijdens het koken uit en kan het je recept verpesten. Je kunt het met de hand uitknijpen of een ander geschikt apparaat gebruiken om het te doen. Leg de spinazie op keukenpapier om het overtollige vocht af te voeren.

Broodrooster

Een broodrooster is een heel handig apparaat om een gezellig en knapperig ontbijt op tafel te toveren. Bijvoorbeeld op een mooie zondagmorgen. Je wordt wakker en je partner heeft een heerlijke croque monsieurs gemaakt, lekker knapperig en met een mooi geroosterd kleurtje. De beste broodrooster vinden binnen je behoeften en budget is echt niet zo moeilijk.

Je doet er goed aan anti-aanbakspray te gebruiken telkens als je een maaltijd of een snack bereidt. De anti-aanbakspray zorgt ervoor dat het voedsel niet aan de pan blijft kleven, zonder onnodige vetten en calorieën toe te voegen. Er zijn sprays die gearomatiseerd zijn, zodat je dezelfde smaak krijgt als wanneer je boter had gebruikt.

Je moet je meel in een waterdichte bak bewaren. Als bloem nat wordt, wordt het een enorme puinhoop en kun je er niet mee koken. Er zijn waterbestendige potten die zo afgesloten kunnen worden dat er geen water in kan komen, wat je op de lange duur veel geld kan besparen.

Als je met kruiden en specerijen kookt, voeg ze dan spaarzaam aan je eten toe. Het doel is het gerecht dat je maakt te complimenteren, niet de natuurlijke smaak ervan te overstemmen. Het is onmogelijk kruiden te verwijderen als je ze eenmaal hebt toegevoegd, dus begin met een kleine hoeveelheid en voeg naar smaak meer toe.

Lees tip:  3 aandachtspunten bij kerstpakketten bestellen

Wil je perfect gekookt spek dat niet opkrult als je het bakt, laat het dan eerst in koud water weken voor je het in de pan doet. Zorg er ook voor dat je het spek in een koude pan doet, want als je de pan te snel verhit, blijft het plakken.

Zoals in het begin van het artikel gezegd, kunnen keukengeuren vaak jeugdherinneringen oproepen. Die momenten uit het verleden opnieuw beleven is net zo belangrijk als nieuwe herinneringen maken voor de huidige generatie. Hopelijk heeft dit artikel je een paar goede ideeën gegeven om je te helpen een paar van die oude herinneringen in blijvende nieuwe te verwerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lekker shoppen

%d bloggers liken dit: